Les ciències de la naturalesa

Les ciències de la naturalesa tenen per objecte l'estudi de l'Univers; els seus components, la seva organització i la seva estructura, així com els fenòmens i els processos que hi tenen lloc. Segons l'objecte específic d'estudi, podem distinguir diverses ciències: l'astronomia, la geologia, la biologia, la física i la química.

Totes aquestes ciències ens ofereixen un coneixement científic que tracta de respondre el perquè de les coses que passen en el nostre entorn. La metodologia de treball dels científics es basa en l'aplicació del mètode científic. Una de les fases del mètode científic és l'experimentació, un moment estimulant i de gran creativitat, però que exigeix rigorositat i precisió.

I love fools' experiments. I am always making them (Charles Darwin)

Dissecció de la galera

La galera (Squilla mantis) és un crustaci superior emparentat amb els escamarlans, llamàntols i llagostes. Com tots els Artròpodes, té el cos segmentat, un exoesquelet i apèndixs. Els apèndix són estructures parells articulades que sobresurten del cos amb diferents funcions (nutritiva, locomotora, sensitiva, defensiva).

A la pràctica de la dissecció de la galera ens vam fixar especialment en els apèndixs, que vam separar i tornar a organitzar per diferenciar-los clarament.


La galera és carnívora i s'alimenta d'anèl·lids, bivalves, altres crustacis i, fins i tot, peixos petits. En aquest vídeo podeu comprovar com és capaç de trencar les valves d'una petxina per alimentar-se de les parts toves.

 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada