Les ciències de la naturalesa

Les ciències de la naturalesa tenen per objecte l'estudi de l'Univers; els seus components, la seva organització i la seva estructura, així com els fenòmens i els processos que hi tenen lloc. Segons l'objecte específic d'estudi, podem distinguir diverses ciències: l'astronomia, la geologia, la biologia, la física i la química.

Totes aquestes ciències ens ofereixen un coneixement científic que tracta de respondre el perquè de les coses que passen en el nostre entorn. La metodologia de treball dels científics es basa en l'aplicació del mètode científic. Una de les fases del mètode científic és l'experimentació, un moment estimulant i de gran creativitat, però que exigeix rigorositat i precisió.

I love fools' experiments. I am always making them (Charles Darwin)

La lupa binocular

La lupa binocular o estereomicroscopi és un aparell òptic que serveix per veure objectes ampliats i poder apreciar-ne millor els detalls. S’anomena binocular perquè es fa servir utilitzant els dos ulls i això fa que veiem els objectes en relleu (visió estereoscòpica).

Abans d'utilitzar-la hem de tenir en compte quatre normes per evitar el seu deteriorament:

  1. La lupa s'agafa amb una mà a la columna i l'altra a sota el peu, per evitar que se'ns escapi de les mans quan la movem.
  2. L'hem de mantenir en posició vertical per transportar-la, per evitar que pugui caure cap peça.
  3. No posarem els dits a les lents (objectius i oculars), ja que es poden embrutar i, fins i tot, ratllar.
  4. Procurarem no posar mai la mostra directament a la platina, excepte en aquells casos que l'haguem de subjectar amb les pinces perquè no se'ns bellugui.


Podeu descarregar-vos la pràctica de la lupa binocular al següent enllaç:


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada