Les ciències de la naturalesa

Les ciències de la naturalesa tenen per objecte l'estudi de l'Univers; els seus components, la seva organització i la seva estructura, així com els fenòmens i els processos que hi tenen lloc. Segons l'objecte específic d'estudi, podem distinguir diverses ciències: l'astronomia, la geologia, la biologia, la física i la química.

Totes aquestes ciències ens ofereixen un coneixement científic que tracta de respondre el perquè de les coses que passen en el nostre entorn. La metodologia de treball dels científics es basa en l'aplicació del mètode científic. Una de les fases del mètode científic és l'experimentació, un moment estimulant i de gran creativitat, però que exigeix rigorositat i precisió.

I love fools' experiments. I am always making them (Charles Darwin)

Estudi de les cèl·lules

Els animals i les plantes són organismes formats per cèl·lules eucariotes, és a dir, amb el material genètic localitzat dins un nucli. El tret distintiu entre uns i altres és la presència de paret cel·lular en les cèl·lules vegetals, per damunt de la membrana plasmàtica també present a les cèl·lules animals.

Cèl·lules d'epidermis de ceba
 
Alba, Alba i Andrea
 
 Bruno i Mateu
 
 Issac, Alfons i Ángel
 
 Iúlia i Clara
 
 Jaume, Ruslan i Arnau
 
 Júlia i Mar
 
 Mateo i Carla
 
 Núria i Judit
 
 Ruth i Aida
 
Sergio i José
 
Cèl·lules d'epiteli bucal
 
 
 
Podeu descarregar-vos la fitxa de la pràctica aquí CÈL·LULES
 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada